De Binnenstad

 

Hartelijk welkom op de website van montessorischool De Binnenstad.

Een warme, bewust kleine basisschool in het centrum van Arnhem. Op deze website kunt u veel informatie vinden over onze school. Bent u op zoek naar een basisschool voor uw kind, lees dan vooral ook het deel over ‘Onze school’ waarin wij beschrijven wat voor school we zijn, wat we belangrijk vinden en wat u van ons mag verwachten.

 

Echt leert u onze school natuurlijk pas kennen als u langskomt. U bent van harte welkom. Ik leid u (en uw kind) graag rond, zodat u kunt sfeer proeven en al uw vragen kunt stellen.

Mail of bel gerust.

Lonneke Schram (directeur)

 

 

Optimaal onderwijs: persoonlijk en met aandacht

Ieder kind is uniek. Dit betekent dat wij ons onderwijsaanbod zoveel mogelijk
afstemmen op wat een kind nodig heeft. Elke leerkracht draagt middels persoonlijke aandacht bij aan de mogelijkheden en talenten van alle kinderen. Een uitdagende en optimaal voorbereide omgeving is hierbij een voorwaarde. Leerkrachten volgen regelmatig Montessori opleidingen om kinderen te leren kiezen en plannen, omgaan met vrijheden en het zien van verbanden.

 

Samenwerking en communicatie ouders

Wij zien ouders als partners. Ouders kennen hun kind immers in andere situaties. Goed contact is van groot belang. We zijn wederzijds afhankelijk en kunnen elkaar aanvullen op het leerproces van kinderen. Wij gaan ervan uit dat ieder kind kan leren. Onze leerlingen gaan straks een rol in de maatschappij vervullen en wij willen hen daar samen op voorbereiden.

 

Communicatie met ouders

Ouders worden geïnformeerd op verschillende manieren:

 

SchouderCom

Dit is het communicatieplatform van onze school voor de communicatie met ouders. Ouders en

schoolmedewerkers kunnen op dit portal inloggen en elkaar berichten/emails sturen. Ook

kan een school eenvoudig polls en enquêtes onder de ouder houden en de jaarkalender bijhouden. De foto- en documenten bibliotheek en het forum maken de communicatiemogelijkheden compleet. 

 

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief informeren wij ouders en kinderen over actuele en lopende zaken. De nieuwsbrief wordt wekelijks via SchouderCom gepubliceerd.

 

Informatieavond

In de eerste week van het schooljaar organiseren wij een kennismaking/informatieavond. De leerkracht van uw kind vertelt wat u het komende schooljaar kunt verwachten.

 

Voortgangsgesprekken

2 Keer per jaar is er een gesprek tussen ouder(s) en/of verzorger(s) en leerkracht over de ontwikkeling van het kind.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren