Illustratie spelende kinderen

De Binnenstad

Montessorischool De Binnenstad ligt in het centrum van Arnhem. Een school met een warme sfeer, een brede blik en uitstekende resultaten. Kinderen voelen zich gezien op onze bewust kleine school waar iedereen elkaar kent. 

De Binnenstad is een kleurrijke school met kinderen van verschillende nationaliteiten. We zijn daar trots op en leren graag van elkaars gebruiken en culturen. 

Onze school is een Montessorischool 2.0 met een open identiteit. Ons betrokken en deskundig team heeft hoge verwachtingen van onze leerlingen en doet haar uiterste best om hen de basis- en sociale vaardigheden aan te leren.

Wij maken gebruik van de rijke leeromgeving van de school en werken samen met de omgeving zodat er naast cognitief leren ook ruimte is voor concrete leerervaringen.

Impressie

 

 

 

Illustratie leerlingen

Onze visie

De Binnenstad is een moderne Montessori basisschool.

Wij geven montessorionderwijs aangepast aan de huidige tijd en vanuit de nieuwste inzichten binnen het basisonderwijs.

 

Het kind staat bij ons altijd centraal. Wij gaan ervan uit dat ieder kind kan leren en wij het potentieel (mede) ontwikkelen. Wij vinden een goede basiskennis en vaardigheden essentieel om kinderen voor te bereiden op de toekomst. We leren kinderen medeverantwoordelijk te zijn voor de maatschappij. Kinderen leren bij ons dat zij invloed kunnen uitoefenen op hun toekomst en die van de wereld om hen heen.

 

Ons uitgangspunt is de uitspraak van Maria Montessori “Leer mij het zelf te doen.”

 

 

Lees verder

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren